Categories

Informations

Advertising

Manufacturers

New products

Top sellers

Nudimo s...9;o Moto » Nudimo ULTRAZVOČNO čiščenje

Author Post

FRČO MOTO

Registered on : 12/11/2015

Posts : 8

Posted : 12/08/2021 00:23:18 "Quote"

Nudimo ultrazvočno čiščenje je primerno za čiščenje občutljivih izdelkov, ki jih ne smemo čistiti z mehanskim postopkom. Izvaja se v tekočini, lahko uporabimo vodo (50°C), vodo z dodatkom čistila ali v posebni razstopini. Dele se lahko očisti brez da jih razstavimo.

Za naročanje se oddajte povpraševanje na : frcomoto@gmail.com , seveda izdelek lahko pripeljete kakor tudi pošljete po pošti . Dimenzija izdelka, ki ga lahko čistimo: do 300 x 155 x 150 mm.

Področja uporabe:

Lahko se uporablja za plastiko, kovino, steklo, gumo in keramiko, odstranjuje neorgansko umazanijo (prah, strojna olja, organska olja) ali organsko umazanijo (maščobe, alge, gobe, jedilna olja),
Izdelke, ki so sestavljeni iz večih manjših delov pred čiščenjem ni potrebno razstaviti,
Primerno za uporabo v avtoservisni dejavnosti kakor tudi motorističnih dejavnosti , za čiščenje injektorjev, uplinjačev,ventilov , mašinskih delov , variomati , EGR , turbine ... itd
Seveda tudi za te komponente :

Očala, okvirji za očala,
Zlat in srebrn nakit, dragi kamni, smaragdi, biseri,
Risalni pribor s tušem
Zobne proteze, zobni aparati, instrumenti, itd,
Strižni rezalniki električnih brivnikov,
Tiskana vezja
Fino mehanski deli, deli orožij, npr. okviri za naboje, tulci nabojev, udarne igle, vzmeti.

Ultrazvočni čistilni sistemi temeljijo na zvočnih valovih visokih frekvenc, ki jih oddajajo oddajniki preko čistilne tekočine, v katero je potopljena komponenta, ki se čisti. Obdelava traja med 10 in 45 minut. Ultrazvočni valovi ustvarijo proces imenovan kavitacija, pri kateri so miljoni zračnih mehurčkov stisnjeni do te mere, da implodirajo in pri tem oddajo velike stopnje energije. Ta energija se sprosti v umazanijo, maščobe ali karbonizirano plast na površini, kar povzroči odstranitev nečistoč, brez poškodb osnovnega materiala. Rezultat je čista površina z izgledom mikro krtačenja. Ker so zračni mehurčki manjši od 1µm, prodrejo v vsako odprtino, ne glede na njeno velikost. Zato je ultrazvočna tehnologija najprimernejša za visoko kompleksne komponente različnih oblik in iz različnih materialov (zlitine, jekla, aluminija, bakra, bronze, titana, določene plastike ipd.)
Parametri procesa

Čistilni proces z ultrazvokom je prilagojen posamezni aplikaciji in s tem se optimizira čistilni proces ter poveča učinek in čistočo. Pri tem se skrbno izbere pravo temperaturo, frekvenco, kemično kombinacijo čistila in čas.