Kategorije

Informacije

Oglasi

Proizvođači

Novi proizvodi

Najprodavaniji

Splošno » Tomos A3 / A35 - prestave / sklopka

Author Post

FRČO MOTO

Registered on : 2015-12-11

Posts : 8

Posted : 2021-12-11 12:56:10 "Quote"

Vožnja med prvo in drugo prestavo lahko povzroči in okrepi več stvari. Ena od teh stvari je izdelek ( 11214 ) v obliki vprašaja. Ta vzmet zagotavlja gladek prehod iz prve v drugo prestavo. Pogosto se to zlomi . Če je pokvarjen, lahko preverite tako, da s svojim Tomosom hodite nazaj. Če slišite pokanje je pokvarjen.

Poleg vzmeti z vprašajem so za gladko prestavljanje pomembni segmenti sklopke druge prestave. Tomos se pri prestavljanju pogosto ne prestavi iz prestave je lahko sklepati tudi da so segmenti "pobrani ali pa uničeni " torej nima dovolj trenja da bi segmenti objeli koš sklopke . Torej po tem takem moramo menjati segmente sklopke . Seveda pa ne smemo tukaj pozabiti da imamo 2 modela torej A3 model in A35 model . Pred nakupom obvezno preverimo kakšne lamele imamo v motorju !

Seveda sedaj se že ponujajo tudi šporne sklopke katere so pa primerne v večini za modele Tomos A35 z kevlarskim ali SF oblogo katera ima 10x daljšo življensko dobo od navadnih .

Za pravilno delovanje motorja / menjalnika potrebno tudi dobro mazanje. Segmenti druge prestave morajo biti mokri z oljem. Če v vašem bloku ni dovolj olja, lahko sklopka povzroči poškodbe na sklopki ali celo na košari
sklopke .
Olje je vseeno potrebno zamenjati, če se odločite zamenjati vzmet z vprašajem in/ali segmente sklopke.

Priporočena je menjava olja 1x letno pri primerih špornih cilindrov višjih kubikaž je primerno večkrat letno oziroma odvisno od vožnje .