Splosni pogoji poslovanja spletnega nakupovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrosnikov (ZVPot), s priporocili GZS in mednarodnimi kodeksi za 

e-poslovanje. 

Vsak obiskovalec in uporabnik spletne strani frcomoto.si se strinja z vsemi splosnimi pogoji poslovanja , ki so navedeni na frcomoto.si Če se ne strinjate s splosnimi pogoji poslovanja, Vas naprosamo, da zapustite spletno mesto!! 

Spletno trgovino www.frcomoto.si upravlja FRČO MOTO TRGOVINA in VARNOST DOMA – Boris VODUSEK s.p. , 

Tovarniska ulica 9 , 2319 Poljcane , Slovenija. Mobilni telefon : 041/707-219, 

Davcna stevilka SI34907807, sem zavezanec za DDV (v nadaljevanju FRČO MOTO) . 

DOSTOPNOST PODATKOV (povzetek zakonodaje): 

FRČO MOTO in VARNOST DOMA (v nadaljevanju - FRČO MOTO TRGOVINA) se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije : 

Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, stevilka registra itd.), 

Kontaktne podatke, ki uporabniku omogocajo hitro in ucinkovito komunikacijo (e-posta, 

telefon), 

Bistvene znacilnosti blaga (vkljucno s poprodajnimi storitvami in garancijami), 

Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v 

razumljivem roku), 

Pogoje dostave artiklov (nacin, kraj in rok dostave), 

Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno dolocene in razvidno mora biti prikazano , ali že vsebujejo davke in stroske prevoza 

Nacin placila in dostave , 

Časovna veljavnost ponudbe , 

Rok, v katerem je se možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem , ce in koliko stane kupca vracilo artikla 

Pojasnilo postopka ob pritožbi , vkljucno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci 

PONUDBA ARTIKLOV 

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro. 

NAČINI PLAČILA 

FRČO MOTO omogoca 3 (tri) nacine placila : 

z gotovino ob prevzemu paketa (placilo dostavljalcu – dostavni službi) – PLAČILO po povzetju!! 

Možen dodatni strosek ob dostavi (glej rubrika DOSTAVA) 

z nakazilom PREDPLAČILO (brez dodatnih stroskov) 

na TRR racun FRČO MOTO stevilke 

SI56 0441 1011 3643 723 odprt pri Banki 

Nova kreditna banka Maribor d.d. po ponudbi/predracunu 

(oddano narocilo velja kot predracun) 

PayPal – PLAČILO (brez dodatnih stroskov) 

CENE 

Vse cene v spletni trgovini FRČO MOTO imajo vstet DDV ( Razen ce je izrecno zapisano drugace ) . Cene veljajo v trenutku oddaje narocila in veljajo za vsa zgoraj navedena placila . 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi narocilo (kupec prejme elektronsko sporocilo o statusu Narocilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika , kot za kupca. 

Če kupec narocila ne preklice , gre narocilo v nadaljnjo obdelavo , ko ponudnik narocilo pregleda , preveri dobavljivost narocenih artiklov in narocilo potrdi oziroma z razlogom 

zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja tocnosti dobave poklice kupca na njegovo kontaktno telefonsko stevilko. Ob potrditvi narocila ponudnik obvesti kupca po elektronski posti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu narocenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in ga odposljena dolocen naslov . 

SKLENITEV POGODBE IN DOBAVA 

- V spletni trgovini poiscite želeni izdelek in ga dodajte v nakupovalno kosarico. To storite tako, da kliknete na (+ ) poleg cene izdelka na seznamu ali kliknete »dodaj v kosarico« ob opisu izdelka. 

- Izdelek lahko kadarkoli iz kosarice tudi odstranite. To storite tako, da kliknete (x) ali smetnjak (odstrani izdelek) v predogledu kosarice ali v pogledu »kosarica« oznacite izdelek pod napisom odstrani in kliknete »osveži«. 

- Če ste izbrali vse želene izdelke kliknite » nadaljuj na blagajno«. 

V nadaljevanju se odlocite ali boste narocili izdelke kot gost ali pa se registrirajte oz. prijavite ce ste že registrirani. 

Priporocamo vam izbiro registracije , saj s tem pridobite uporabnisko ime in geslo s katerim lahko kasneje dostopate do vasih uporabniskih podatkov in statusa narocil. 

Nato vpisite svoje podatke in v naslednjem koraku se izberite nacin placila in dostave. Se enkrat se vam izpise vsebina kosarice, naslov in nacin dostave in placila , ter znesek kosaruce z stroski dostave (vkljucno z DDV). 

Pozorno preglejte vnesene podatke in potrdite narocilo – narocilo z obveznostjo placila. Po elektronski posti prejmete potrdilo o narocilu . 

- Ob potrditvi narocila (narocilo z obveznostjo placila) ponudnik obvesti kupca po elektronski posti. Poleg tega bo kupec na e- naslov , ki ga je vnesel , prejel e-posto s podrobnostmi njegovega narocila - predracun (naroceni izdelki , strosek dostave , nacin dostave in izbran nacin placila). Pogodba o nakupu narocenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Kupoprodajna pogodba (to je prvo elektronsko sporocilo o statusu narocila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja. Sporocilo lahko potrosniku na njegovo zahtevo podjetje ponovno poslje. 

Vase narocilo bomo pregledali (v 48ur), preverili dobavljivost in potrdili narocilo oz. ga zavrnili , v primeru , da za to obstaja tehten razlog. 

Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali v primeru uskladitve dobavnih pogojev kupca poklice na posredovano telefonsko stevilko ali ga kontaktira po elektronski posti. 

- Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku , ko ponudnik potrdi narocilo (kupec prejme elektronsko sporocilo o statusu Narocilo potrjeno - sprejeto v obdelavo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika , kot za kupca. 

- V primeru telefonskega narocanja se smatra , da se strinjate z navedenimi pogoji poslovanja in GDPR. 

- Stevilka 041 707 219 za informacije in pomoc pri narocanju med delovnikom od 14.00-15.00h je placljiva po osnovni tarifi - ceniku vasega operaterja. 

Kupec lahko placa naroceno blago ob prevzemu z nakazilom na TRR SI56 0441 1011 3643 723 prodajalca po predracunu (oddano narocilo velja kot predracun) 

Prodajalec pripravi blago za prevzem ali ga preda dostavljavcu. Kupec prejme sporocilo o statusu narocila »Poslano v dostavo «. Prodajalec se bo trudil , da bo blago dostavljeno kupcu v dogovorjenih rokih. 

DOBAVNI ROK Za izdelke na zalogi je dobava blaga 1-3 delovne dni (velja za naslove v SLO). Za izdelke , ki niso na zalogi , vam bomo ob morebitnem oddanem obrazcu za povprasevanje o artiklu , dobavni rok sporocili po enem izmed vasih kontaktov. 

DOSTAVA 

Omogocamo vam dostavo (zavihek dostava) 

Klasicno dostavo – Posta Slovenije , 

Hitro dostavo z dostavno službo GLS 

Osebni prevzem v skladiscu (cas prevzema , termin po dogovoru) 

- Dostava se izvrsi na naslov , ki ste ga posredovali ob narocilu ali registraciji je omejena na podrocje države Slovenije v 1-3 delovnih dneh. Če želite dostavo izven Slovenije za ponudbo povprasajte prodajalca. Dostava se izvrsi v dopoldanskem casu zato priporocamo , da za dostavo izberete tisti naslov , kjer ste dosegljivi. V primeru , da vas v casu dostave ni na naslovu , vam bo dostavljalec pustil sporocilo 

in se z vami dogovoril za ponovno dostavo. 

Dostavljalec vam blago dostavi do vhoda v stanovanjski objekt. 

- Dostava na izbrano mesto v vasem stanovanju , dvoriscu , hisi ali poslovnem objektu in namestitev ter montaža , nista vkljuceni v ceno dostave. 

- Ne pozabite, da morate biti ustrezno pripravljeni na prevzem vecjih in težjih posiljk. 

Pogodbeni partner – dostavljalec posiljk je Posta Slovenije oz. druga kurirska služba , ki opravlja svojo dejavnost v Sloveniji ali v vasi državi , vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugega dostavljalca , ce s tem ne bo spremenil dogovorjenih pogojev ali se bo s tem se bolj prilagodil kupcu. 

Takoj ob dostavi ob prisotnosti dostavljalca preverite blago. V primeru poskodovanega blaga naj obvezno tudi dostavljalec podpise reklamacijski zapisnik - oziroma zapisnik o poskodovani posiljki. 

Kasnejse reklamacije glede poskodovanega blaga ali prevzete kolicine prevozniki upostevajo le izjemoma in jih tudi nase podjetje ne more resiti ali upostevati. Če je le mogoce zabeležite poskodbo s fotoaparatom. Paket skupaj z zapisnikom vrnite dostavljalcu . V teh primerih se obrnite na (podjrtje za dostavo) dostavljalca , ki je izvrsil dostavo. Kontaktni podatki dostavne službe so na spremljevalnih dokumentih na paketu. 

OSEBNI PREVZEM 

Osebni prevzem na nasem naslovu Tovarniska ulica 9 , Poljcane je možen le izjemoma po predhodnem dogovoru. Narocilo izdelkov je potrebno pred tem opravit v spletni trgovini na spletni strani www.frcomoto.si in placati kupnino po prednarocilu. 

- Roki za osebni prevzem izdelka na nasem naslovu je 5 delovnih dni od prejetega sporocila na vas email , da je blago pripravljeno za prevzem. Po preteku 5 delovnih dni lahko vase narocilo preklicemo / storniramo. 

PLAČILO 

- Stroske dostave je 5.50€ (posta Slo.) in 5.86€ (GLS) za narocilo – paket in ga placa narocnik/prejemnik posiljke do vrednosti narocila 250€ (velja za Slovenijo). - Za naroceno blago je možno placilo PO POVZETJU kar pomeni , da placate kupnino dostavni službi ob dostavi paketa , velja samo za naslove v Sloveniji. V tem primeru vam bomo paket poslali v najkrajsem možnem casu (1-3dni /Slovenija). 

- Če se odlocite za placilo po PREDPLAČILU - gre narocilo v izvedbo , ko sredstva nakažete na nas TRR (za hitrejsi postopek nam posljite potrdilo o placilu na e-mail) cas dostava 1-3dni! 

- PayPal placilo – velja kod PREDPLAČILO – vase narocilo vam pripravimo v najkrajsem možnem casu 0-24h(delovni dan) (dostava 1-3dni Slov.). 

- BREZPLAČNA DOSTAVA - primeru nakupa nad vrednostjo 250,00 EUR postnino placa FRČO MOTO. Izjema je narocilo izdelkov, ki potrebujejo posebno dostavo , glede na težo ali dimenzije. V tem primeru je postnina prikazana na predracunu. Po izvedenem narocilu bo blago poslano na naslov, ki ste ga navedli ob nakupu. 

Stroski dostave so lahko razlicni glede na velikost in težo izdelka – paketa. 

- Spletna trgovina FRČO MOTO si pridržuje pravico, da vsa narocila , za katera je kupec izbral predvideno placilo z nakazilom na transakcijski racun podjetja , enostransko preklice , ce so od dneva narocila minili vec kot 3 delovni dnevi in kupnina ni bila poravnana v tem casu. (Neizvrsena placila/narocila namrec bremenijo zalogo podjetja in onemogocajo nakup ostalim uporabnikom). 

Z oddanim narocilom (narocilo z obveznostjo placila) v spletni trgovini www.frcomoto.si - FRČO MOTO TRGOVINA se zavezujete , da boste pri izbiri placila po povzetju ob prevzemu vasega blaga poravnali kupnino. 

Ob prevzemu posiljke obvezno podpisite morebitne spremne dokumente (dobavnica, ...). 

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in stevilcno pregledati ter zapisati morebitne vidne poskodbe na embalaži ali blagu. 

NEPREVZETI PAKETI - Kupec je po Obligacijskem zakoniku narocen paket dolžan prevzeti in placati odkupnino. V kolikor kupec paketa ne prevzame s tem dejanjem podjetju povzroca financno skodo. V primeru neprevzetega paketa stranki zaracunamo stroske neprevzetega paketa (3,70€ + stroske vrnitve paketa, katere cena se razlikuje od vsakega posameznega paketa), strosek priprave paketa, katera zajema vse administrativne stroske z obdelavo neprejetega paketa v skupni visini: 10,00€ za vsa narocila, v katere je vstet material za pakiranje in embalaža v visini 2,50€ in stroski administrativne priprave v visini 7,50€. Narocnik se lahko zaracuna stroskov izogne z vnovicno dostavo povecano za stroske vrnitve posiljke in nove dostave. V primeru lažnih narocil bomo IP naslov kupca predali v nadaljnjo obravnavo kot zlorabo. 

ZAVRNITEV NAROČILA 

Podjetje FRČO MOTO TRGOVINA, Boris VODUSEK s.p. lahko narocilo, za katerega ugotovi , da ga pod navedenimi pogoji in podatki , s katerimi razpolaga , ne more izvesti, zavrne. 

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA 

Pogodbe , sklenjene na daljavo in pogodbe , sklenjene zunaj poslovnih prostorov ter z njimi povezan odstop od pogodbe opredeljujejo 43., 45. in 46. clen ZVPot in njihovi podcleni. Pravico do vracila kupnine , garancije , stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natancneje urejajo dolocila ZPV (kamor spada tudi nakup preko spletne trgovine) in njihovi podcleni. vrne prodajalcu brez navedbe razloga. 

V roku 14 dni od prejema blaga nas mora kupec pisno po posti ali elektronski posti obvestiti o namenu vracila blaga. Edini strosek , ki bremeni potrosnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strosek vracila blaga. Blago je potrebno vrniti v roku do 15 dni po sporocilu o odstopu od pogodbe. Potrosnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah , katerih predmet je blago (naroceno izrecno in samo na željo stranke ) , ki je bilo izdelano oziroma pripravljeno po natancnih navodilih potrosnika , ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam , ki zaradi svoje narave ni primerno za vracilo. Potrosnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu , kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrosnik odgovarja za zmanjsanje vrednosti blaga , ce zmanjsanje posledica ravnanja , ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave , lastnosti in delovanja blaga. Prejeto blago mora kupec vrniti neposkodovano in v nespremenjeni kolicini in obliki (menjav elektricnih komponent , Tuning delov -" ti niso homologirana za cestno uporabo "cilinder kitov /uplinjacev , izpuhov po prvi montaži ne reklamiramo ) , razen ce je blago uniceno , pokvarjeno , izgubljeno ali se je njegova kolicina zmanjsala , ne da bi bil za to kriv potrosnik. V primeru vracila v blaga - izdelka , ki je že bil zmontiran , pa se vrne kupnina le delno v visini ocenjene vrednosti izdelka. (ZPV-clen 43D -9. odstavek) Oceno vrednosti poda FRČO MOTO. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se steje za sporocilo o odstopu od pogodbe. Prosimo, da vrnjenim izdelkom priložite tudi kopijo racuna in kratko pojasnilo zakaj vracate blago. 

- Izdelke dobro zascitite (obložite s casopisnim papirjem) in vrnite na nas naslov (FRČO MOTO TRGOVINA Tovarniska ulica 9 2319 Poljcane) preko Poste Slovenije ali 

drugega dostavljalca. V paket priložite kopijo originalnega racuna in ustrezen obrazec - Vracila ali odstop !! - Prosimo vas, da vrnjene posiljke ne posiljate z odkupnino , saj le te ne bodo prisle do nasega naslova. Priporocamo , da posiljko posljete "priporoceno", da lahko posiljko v primeru izgube izsledite. 

- Kupec mora blago vrniti na naslov: FRČO MOTO TRGOVINA – Boris VODUSEK s.p., Tovarniska ulica 9, 2319 Poljcane , Slovenija. 

Vracilo vplacila (vrednost blaga , stroskov) (3.ods.43.d clen ZVP) podjetje vrne vsa prejeta placila potrosniku z enakim placilnim sredstvom kot ga je uporabil potrosnik , razen ce potrosnik izrecno zahteva uporabo drugega placilnega sredstva in ce potrosnik zaradi tega ne nosi nobenih stroskov - takoj , ko je mogoce , oziroma najkasneje v 14 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe. 

Strosek vracila blaga , ki ka zaradi njegove narave ni mogoce vrniti po posti (Pripogodbah sklenjenih na daljavo -43bcl.ZVPot). Strosek in nacin za vracilo blaga ki ga ni mogoce vrniti po Posti ali dostavi zaradi njegove narave bremeni podjetje FRČO MOTO in v dogovoru z kupcem bomo taksno blago sami prevczeli na naslovu kupca v Sloveniji , brez stroskov za potrosnika. 

Vracilo poskodovanih posiljk 

Kupec je ob prevzemu dolžan blago in paket preveriti, in ce ob prevzemu blaga opazi , da je artikel ali paket fizicno poskodovan , kaže znake odprtja ali da manjka vsebina , mora sprožiti reklamacijski postopek pri Posti Slovenije oziroma pri dostavni službi , ki vam je paket dostavila. Pred prevzemom tako posiljko zavrnite ali ce ste jo prevzeli , paket vrnite na najbližji posti v enakem stanju, kot ste ga prejeli, v skladu z navodili , objavljenimi na zavihku – Vracila 

Uveljavljanje stvarne napake na izdelku (odgovornost podjetja za stvarne napake) 

Odgovornost podjetja za stvarne napake je opredeljena v 37. clenu ZVPot-NPB10 (37., 37.a, 37.b, 37.c) 

Obrazec Vracilo artikla stvarna napaka 

Pomembnejse izseke iz zakonskih dolocb ZVPot glede stvarne napake navajamo spodaj: 

37. clen: 

(1) Prodajalec mora potrosniku izrociti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. 

(2) Napaka je stvarna: 

1. ce stvar nima lastnosti , ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet 

2. ce stvar nima lastnosti , ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana 

3. ce stvar nima lastnosti in odlik , ki so bile izrecno ali molce dogovorjene oziroma predpisane 

4. ce je prodajalec izrocil stvar , ki se ne ujema z vzorcem ali modelom , razen ce je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. 

(3) Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na obicajno blago enake vrste in ob upostevanju kakrsnihkoli prodajalcevih izjav o znacilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglasevanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. 

37.a clen: 

(1) Potrosnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, ce o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva , ko je bila napaka odkrita. 

(2) Potrosnik mora v obvestilu o napaki natancneje opisati napako in prodajalcu omogociti , da stvar pregleda. 

REKLAMACIJA 

Postopek reklamacije lahko izvede le kupec, ki je naveden na originalnem racunu. V primeru , da se je izdelek poskodoval med dostavo , se obrnite na dostavljalca posiljke Posto Slovenije oz. drugo kurirsko službo , ki opravlja svojo dejavnost v Sloveniji ali vasi državi in ki vam je blago dostavila. Reklamacija se izvede v roku 15 delovnih dni od datuma, ki je odtisnjen na racunu. Reklamacije sprejemamo na elektronski naslov frcomoto@gmail.com. 

V spletni trgovini je pri vsakem artiklu zabeleženo garancijsko obdobje (v kolikor podatek ni naveden, izdelek nima garancije), prav tako tudi na garancijskem kartoncku ali priloženem racunu. Garancija pricne veljati od dneva prejetja artikla in velja do izteka garancije. Za uveljavljanje garancije nedelujocega artikla je potrebno artikel vrniti v casu 

garancijskega roka s kopijo racuna ali stevilko narocila (lahko tudi ime narocnika , na katerega je bil racun izdan) ali garancijskim listom, v kolikor je bil priložen k artiklu. Na podlagi izdanega racuna imamo vpogled v narocilo, iz katerega so razvidni podatki izdelka in vasi osebni podatki. 

- Poleg je potrebno obvezno priložiti tudi izpolnjen obrazec za vracilo artikla. 

Garancija preneha veljati v primeru malomarnega ravnanja z izdelki , nepravilne uporabe , mehanske poskodbe , poskodovane embalaže ali okvar s prisotnostjo visje sile. Prav tako preneha veljati garancija v primeru, da se izdelek predela ali da izdelek vgradi nepooblascena oseba (v primeru vgradnje blaga pooblascene osebe naj se racun vgradnje glasi na kupca izdelka). 

V garancijo prav tako ne spadajo okvare , povzrocene pri transportu po izrocitvi , okvare zaradi nepravilnih montaž ali vzdrževanj , mehanske okvare , ki jih je povzrocil uporabnik oz. so posledica normalne dolgotrajne uporabe , okvare povzrocene zaradi visje sile , neustreznega ciscenja ali vzdrževanja. 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV 

Osebni podatki se zbirajo le v poslovne namene. Z njimi se ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). 

Za primere zlorab in vdorov v racunalniski sistem ne prevzemamo nobene odgovornosti. Vsa evidenca narocil se nahaja na sedežu podjetja . V primeru nejasnosti pri oddaji narocila , si lastnik spletne trgovine FRČO MOTO, pridržuje pravice do navezave stika z narocnikom preko komunikacijskih sredstev na daljavo. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik – kupec sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniskega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zascito svojega racunalnika. 

Vase pravice 

Nasim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresnicevanju pravic , ki jih navajamo v nadaljevanju: 

na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vase osebne podatke 

vpogled v podatke, ki jih imamo zbrane o vas, je možen preko menija Moj profil 

vedno smo vam na voljo, da uveljavite vaso pravico do popravka. Omogocamo 

vam, da zbrane osebne podatke popravite in uredite sami v meniju Moj profil. v dolocenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vasih osebnih 

podatkov. V kolikor ste naroceni na prejemanje e-novic, se lahko odjavite v meniju Moj profil ali s klikom na "odjava" v vsakem prejetem e-sporocilu. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upostevate, da moramo vase podatke hraniti skladno z zakonodajo. v dolocenih primerih lahko zahtevate zacasno ali trajno prepoved nadaljne 

obdelave vasih osebnih podatkov v celoti ali delno, 

na vaso zahtevo vam bomo vase osebne podatke posredovali zbrane v elektronski 

obliki obravnavali bomo vase ugovore na obdelavo vasih osebnih podatkov 

Del pravic lahko uveljavite neposredno z vpogledom na to stran in v navedene vsebine. Pravico do popravka smo tudi zagotovili preko vmesnikov v meniju Moj profil. Sami se lahko odjavite od prejemanja e-novic. 

Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vasi zahtevi obvestite s priporocenim pismom na naslov: FRČO MOTO – Boris Vodusek s.p. Tovarniska ulica 9 , 2319 Poljcane, z pripisom GDPR , pri cemer je tema lahko ena izmed zagotovljenih pravic:dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obedalave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov. 

Če menite, da se vasi osebni podatki shranjujejo ali kako drugace obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblascencu RS. 

AVTORSKE PRAVICE 

Spletna trgovina FRČO MOTO, vsi podatki, opisi, slike in grafika so zasciteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno kopirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega soglasja. 

Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti. 

- Sprememba splosnih pogojev poslovanja FRČO MOTO TRGOVINA si pridržuje pravico , da kadarkoli spremeni splosne pogoje poslovanja brez vnaprejsnje najave. 

Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje. 

PRITOZBE IN SPORI 

FRČO MOTO spostuje veljavno zakonodajo o varstvu potrosnikov. Po vseh moceh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti ucinkovit sistem obravnavanja pritožb. FRČO MOTO bo v roku petih delovnih dneh po prejemu pritožbe potrdil stranki – kupcu prejem le te in mu sporocil , kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obvescal o poteku postopka. 

Pritožba se odda prek e- postnega naslova frcomoto@gmail.com. 

FRČO MOTO se zaveda , da je bistvena znacilnost potrosniskega spora , vsaj kar zadeva sodno resevanje njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroski , ki nastanejo pri resevanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrosnik – kupec ne sproži spora pred sodiscem. 

- Zato si FRČO MOTO prizadeva po svojih najboljsih moceh , da se morebitni spori resijo sporazumno. 

V nasprotnem primeru je za spore pristojno sodisce v Slovenski Bistrici. 

-Elektronska povezava na platformo za spletno resevanje potrosniskih sporov 32.cl.ZlsRSP - https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm? event=main.home2.show&lng=SL 

- Za vse dodatne informacije se obrnite na 

naso telefonsko stevilko 041/707-219 (med 14.00 in 17.00 uro) 

oziroma na elektronski naslov frcomoto@gmail.com

Osnovni podatki spletne trgovine: Naziv: FRČO MOTO TRGOVINA IN VARNOST DOMA Boris Vodusek s.p. (vpisan v sodni register pri AJPES izpostava Slovenska Bistrica 10.04.2011, zaporedna stevilka vpisa 316-10-00766-2017/2 ) 

Nismo clani nobene zbornice v Slo. 

Naslov: Tovarniska ulica 9 , 2319 Poljcane , Slovenija 

Spletna stran:http://www.frcomoto.si 

E-posta:frcomoto@gmail.com 

Telefon:041/707-219 

Identifikacijska st. za DDV:SI34907807 

Maticna stevilka:3953491000 

Bancni racun TRR- SI56 0441 1011 3643 723 (Nova KBM d.d.) 

ZELIMO VAM OBILO PRIJETNIH IN UGODNIH NAKUPOV ! 

Boris VODUSEK s.p.